praktijkvoorbeeld

Integratiesucces voor Schiphol met USoft

USoft is belangrijke enabler voor een autonome & eventgedreven luchthaven

Schiphol loopt wereldwijd voorop als het gaat om digitalisering. Het fundament voor de primaire processen wordt gevormd door data en ICT. Het doel? Passagiers zo snel en comfortabel mogelijk door de luchthaven loodsen en de logistieke processen rondom bagage zo veel mogelijk automatiseren. Het ICT-landschap bestaat uit een diversiteit van applicaties en systemen die de processen ondersteunen. Goede integratietechnologie is daarom onmisbaar en een van de technologieën die Schiphol hiervoor gebruikt, is het low-code platform van USoft.  

Realtime ondersteuning van processen

De luchthaven heeft te maken met een enorme hoeveelheid aan data. Zelfs de brandblussers zijn uitgerust met sensoren voor locatiebepaling en het toewijzen van een standplaats voor een vliegtuig gaat gepaard met data vanuit verschillende sensoren en systemen. De uitdaging is het realtime ondersteunen van de logistieke processen om ze beter te kunnen beheersen. Daarvoor had Schiphol een dringende behoefte aan een flexibel en schaalbaar platform dat hen daarbij kon ondersteunen. 

USoft: business rules voor soepel verloop van processen 

Schiphol wil naar een autonoom en eventgedreven luchthaven toe, waarbij standaardprocessen automatisch verlopen. Denk aan het afgeven van de bagage en dat passagiers zelf hun weg weten te vinden naar de gate. Dat geeft de medewerkers van Schiphol de ruimte om zich te richten op het verlenen van de beste service. 

Pas wanneer de technologische basis in orde is, dan kun je snel robuuste en veilige applicaties ontwikkelen om alle processen 24x7 te ondersteunen. USoft is een cruciaal onderdeel van het ICT-landschap van Schiphol, omdat de luchthaven hiermee zowel CEP (Complex Event Processing) als BRE (Business Rules Engine) mogelijkheden implementeert. De locatiebepaling voor een vliegtuig is een dergelijk complex event dat wordt gestuurd door meerdere business rules. Data zorgt ervoor dat het parkeren van een vliegtuig in goede banen verloopt.  

Het resultaat 

De luchthaven heeft ondertussen al dertien verschillende API's gebouwd met de CEP- en BRE-mogelijkheden. Maar de vraag naar procesintegratie blijft groeien. Dat is geen probleem nu Schiphol gebruikmaakt van low-code platform USoft, waarmee ze data integreren over een keten van applicaties. Op die manier kunnen ze hun logistieke processen realtime ondersteunen en beheersen met de beschikbare data. 

Volg jij House of low-code al?

Op het platform House of low-code vind je inspiratie, waardevolle inzichten, de laatste trends en slimme oplossingen die je helpen om de toenemende behoefte aan digitale innovatie met low-code bij te benen.

Enter House of low-code
Enter House of low-code
contact

Wat is jouw IT-uitdaging van morgen?

Vertel mij meer over jouw IT-uitdaging(en). Ik en mijn team geven je graag vrijblijvend advies over hoe je daar snel, slim én duurzaam op inspeelt met low-code.

Afspreken