praktijkvoorbeeld

OAZ HR-specialisten ontwikkelt innovatief platform met USoft

Low-code als basis voor MijnOAZ 2.0

OAZ is kennispartner op het gebied van HR. Niet alleen adviseren zij over allerlei financiële voordelen en risico's die gepaard gaan met het hebben van personeel, de specialisten van OAZ helpen klanten de adviezen ook in de praktijk te brengen. Veel van hun diensten werden aangeboden via MijnOAZ: een verouderd platform dat niet meer voldeed aan de wensen en eisen van OAZ. Tijd om dat aan te pakken!

Gezocht: flexibel en innovatief platform

OAZ is servicegericht en wil haar klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Zij liepen hierbij tegen de grenzen van het oude portaal en de bijbehorende functionaliteiten aan. In de zoektocht naar een innovatief platform dat wel de mogelijkheid bood om bestaande diensten te automatiseren en door te ontwikkelen, kwam OAZ bij USoft uit: een low-code platform gebaseerd op business rules. Zeer geschikt om MijnOAZ 2.0 mee te bouwen, aangezien de wet- en regelgeving op HR-gebied voortdurend verandert. En met USoft zijn gebruikers in staat om zelf wijzigingen in bestaande regelgeving te verwerken of nieuwe toe te voegen aan het systeem. Het doel? Per organisatie tonen welke activiteiten gedaan moeten worden voor de specifieke regelingen én gebruikers meer eigenaarschap geven.

Aan de slag met USoft

OAZ is aan de slag gegaan met de implementatie van twee regelingen: de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) en de Werkhervattingskas (Whk), onderdeel van de werknemersverzekeringen. Deze diensten en de bijbehorende functionaliteiten werden in enkele korte sprints gerealiseerd en getest. Op basis van de feedback van eindgebruikers werden de diensten geoptimaliseerd. Het gemak van USoft zit hem in de eenvoud om specificaties en business rules vast te stellen. Dat kan namelijk in 'natuurlijke taal', dus zonder code te schrijven. Op die manier hebben gebruikers meer handvatten om zelf functionaliteiten gemakkelijk en sneller te ontwikkelen.  

Voortdurend vernieuwen met MijnOAZ 2.0 

Het nieuwe, innovatieve platform voldoet aan de wens om gebruikers meer eigenaarschap te geven om te kunnen werken aan de doorontwikkeling van MijnOAZ. Dat kan nu eenvoudig met behulp van business rules in natuurlijke taal. Hoe snel nieuwe functionaliteiten gebouwd konden worden, bleek maar weer uit de pilotfase die onlangs naar tevredenheid is afgerond. Bovendien hebben klanten binnen het nieuwe platform meer informatie tot hun beschikking, bijvoorbeeld over de status van subsidies en kostenreducties voor hun organisatie. Met MijnOAZ op basis van low-code van USoft heeft OAZ een toekomstgericht en servicegericht platform. 

Volg jij House of low-code al?

Op het platform House of low-code vind je inspiratie, waardevolle inzichten, de laatste trends en slimme oplossingen die je helpen om de toenemende behoefte aan digitale innovatie met low-code bij te benen.

Enter House of low-code
Enter House of low-code
contact

Wat is jouw IT-uitdaging van morgen?

Vertel mij meer over jouw IT-uitdaging(en). Ik en mijn team geven je graag vrijblijvend advies over hoe je daar snel, slim én duurzaam op inspeelt met low-code.

Afspreken