stap voor stap

Onze werkwijze

Als klant word je automatisch deel van ons Experience Management Program, waarin we je gedurende de hele lifecycle van het project begeleiden.

Ervaar ons Experience Management Program 

Onze werkwijze: professioneel en betrokken

Als klant word je automatisch deel van ons Experience Management Program, waarin we je gedurende de hele lifecycle van het project begeleiden. Vanaf de eerste kennismaking tot zelfs na oplevering van de oplossing. Op die manier garanderen we de best mogelijke dienstverlening.
 

 1. Workshop ‘Project Intake’ 
Om elkaar beter te leren kennen én om een goed beeld te krijgen van jouw uitdaging, starten we het project met een workshop. Een van onze businessanalisten en leaddevelopers gaat met jou en je collega's in gesprek over de behoefte aan een nieuwe oplossing. Hierbij gaan we op zoek naar de vraag achter de vraag om een 360 gradenbeeld te creëren van het project: welke ondersteunende applicaties zijn er, moeten we rekening houden met eventuele risico's en wie zijn de gebruikers? Het is belangrijk dat alle stakeholders hierbij aanwezig zijn, want de workshop vormt het fundament van het verdere proces.
 
2. Kick-off van het project 
Aan de slag! Ons developmentteam en alle stakeholders komen samen om met een projectcanvas de verschillende doelstellingen te bespreken: die van de organisatie, het project en de betrokkenen. We stellen vast hoe we met elkaar communiceren en introduceren de tools die we gaan gebruiken tijdens het project. Hiermee heb je altijd inzicht in de voortgang én de bijbehorende documentatie. Ook kijken we vooruit met onze sprintplanning, zodat iedereen op de hoogte is van de toekomstige meetings.
 
3. Projectanalyse 
Een van onze businessanalisten gaat om de tafel zitten met enkele key users en stakeholders. Met interviews haalt hij input op en creëert hiermee user stories. Hiermee brengen we de behoefte van de eindgebruiker in kaart. User stories maken de scope van het project duidelijk, zorgen voor de juiste prioritering van de werkzaamheden en zorgt voor meer betrokkenheid en draagvlak binnen je team. Bovendien dienen de user stories als basis voor de interne validatie met de projectleider. Doordat we de behoefte nauwkeurig in kaart brengen, kunnen we ervoor zorgen dat de uiteindelijke oplossing hier zo goed mogelijk op aansluit.  
 
4. Het ontwikkelen van de oplossing 
Om de software te bouwen, maken we gebruik van Scrum. Dit is een agile framework dat ons helpt om, samen met alle betrokkenen, effectief en flexibel te ontwikkelen. Geen ervaring met Scrum? Geen probleem. We ondersteunen je in zowel de uitleg van onze werkwijze, als de uitvoering en invulling ervan.
 
Wij vinden Scrum uitermate geschikt om nieuwe oplossingen te bouwen, omdat de flexibele structuur het mogelijk maakt om tijdens de ontwikkeling nog wijzigingen door te voeren. Zonder dat die grote impact hebben op het project. We werken daarvoor in afgebakende sprints, deelprojecten van twee weken, waarmee we na iedere sprint werkende functionaliteit opleveren. Vervolgens evalueren we, zodat we tijdig kunnen bijsturen, mocht dat nodig zijn. 
 
5. We gaan live! 
En dat mag gevierd worden. Maar het is ook een moment van hard werken, goed plannen en uitdagingen aanpakken. We onderschatten de Go Live niet en willen hierbij eventuele risico's vermijden, dus we dubbelchecken alles. 
 
6. Beheer en onderhoud 
Na oplevering bieden we onze klanten een Service Level Agreement (SLA) aan: een complete set aan afspraken voor het beheer en onderhoud van de oplossing die we voor je hebben ontwikkeld. Veel klanten vinden het namelijk een prettig idee dat we zorgen voor een continue en goede werking van de software en de performance monitoren. Daarnaast denken we proactief met je mee over het borgen van de beschikbaarheid en stabiliteit ervan in de toekomst.
 
Wat ook handig is, zijn onze servicebundels. Dit zijn bundels met enkele vaste uren die je kunt inzetten voor kleine aanpassingen aan de software, onderzoek naar nieuwe ontwikkelmogelijkheden, opstellen van niet-standaardrapporten of andere beknopte werkzaamheden. De bundels geven je alle vrijheid om snel kleine wijzigingen door te voeren, zonder dat hiervoor elke keer een formeel akkoord nodig is. 

 

Hoe beheren we onze projecten? 

Om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen, is het belangrijk dat we met z'n allen op één lijn zitten. Dat doen we door duidelijk te communiceren en rapportages bij te houden. Verder vinden we het van belang dat:

  1. Iedereen zich bewust is van zijn persoonlijke deadlines, prioriteiten en taken.
  2. We een helder en transparant beeld verstrekken van de voortgang van het project.
  3. En dat teamleden elkaar op een constructieve en transparante manier feedback geven.

Alles wat we doen, houden we bij. Zo onderscheppen we mogelijk problemen ruim op tijd. De tracking ziet er als volgt uit: 

  • Alle vereisten en user stories worden bijgehouden in Jira;
  • Het design wordt aangeleverd via InVision;
  • De deliverables worden per sprint bijgehouden en beoordeeld;
  • Dagelijks zit het team samen om de voortgang van een sprint te bespreken.

Volg jij House of low-code al?

Op het platform House of low-code vind je inspiratie, waardevolle inzichten, de laatste trends en slimme oplossingen die je helpen om de toenemende behoefte aan digitale innovatie met low-code bij te benen.

Enter House of low-code
Enter House of low-code
contact

Wat is jouw IT-uitdaging van morgen?

Vertel mij meer over jouw digitale uitdaging(en). Ik en mijn team geven je graag vrijblijvend advies over hoe je daar snel, slim én duurzaam op inspeelt met low-code.

Afspreken